Работилница "Медицинска нега во заедницата"

Мрежата на Локални Акциони Групи во рамките на проектот eHelp North Macedonia –Подобрување на пристапот до социјална заштита преку дигитализација и вмрежување спроведуван од LAG Regionalmanagement Regio3, Австрија во партнерство со МРЕЖА НА ЛАГОВИ, С.Македонија со финансика поддршка на Федералното Австриско Министерство за социјални работи, здравство, нега и заштита на потрошувачи, на 4ти Ноември со почеток во 11 часот ќе одржи работилница предводена од експерти од Република Австрија.

ZOOM-Link: https://us02web.zoom.us/j/83907418661  Meeting ID: 839 0741 8661

Online-Workshop: “Community Health Nurse”

 

 

 

 

11:00 – 11:15

Welcome – Mr. Harald Fugger Attachè, Austrian Federal Ministry of Social Affairs, Health, Care and Consumer Protection

11:15 – 11:45

Presentation of the project “Community Health Nurse”

Dr.in Rosa-Maria Eglseer, initiator community health nurse

https://community-health-nurse.at/

 

11:45 – 12:30

Discussion on Case Management and Development of social services for elderly care in rural areas and other related topics of interests

 

Partners